Οταν ο Νάιτζελ γνώρισε τη Ντέμπορα κι έχασε τα σπαράγγια

O Nigel και η Debora γνωρίστηκαν σε ένα βουλγάρικο ξενοδοχείο παραμονές διακοπών των Χριστουγέννων. Τράκαραν τα πιάτα τους πάνω από την πιατέλα με τα σπαράγγια. Το κουνουπίδι της έπεσε μέσα στο κρασί του -ο Νάιτζελ το κρατούσε στο χέρι. Στο λόμπι του παλιομοδίτικου ξενοδοχείου που απέπνεε μιαν αίγλη σκονισμένη, ακουγόταν Tom Robinson Band σίγουρα απο βινύλιο. Στους ξεφτισμένους δερμάτινους καναπέδες όπου τα χριστουγενιάτικα γλομπάκια μόλις κατάαφερναν να αφήσουν την αντανάκλασή τους, τα κορίτσια περίμεναν τους πελάτες απο τη βόρεια Ελλαδα.
Η Ντέμπορα ζήτησε συγνώμη για την απροσεξία. Και πριν προλάβει ο Νάιτζελ να απαντήσει, με μια χαριτωμένη κίνηση έβαλε τα δαχτυλάκια της στο ποτήρι του και πήρε πίσω το κουνουπίδι της. Εκείνος, ποιός ξέρει από ποιό χριστουγενιάτικο καλικαντζαράκι σπρωγμένος, δε δίστασε να βουτήξει τα δικά του δάχτυλα στο ποτίρι με το Μαρτίνι της και να της φάει την ελιά. Ακολούθησε μια μάχη στο όρθιο πάνω απο τον μποφέ, όπου η Ντέμπορα κατά σειρά καταβροχθισε τον κολοκυθοκεφτέ, 1 πατάτα τηγανητή, ένα μπριός σολωμού, ένα φιλετάκι κοτόπουλου βουτηγμένο σε σος μπάρμπεκιου και ένα σπαράγγι τυλιγμένο με μπεικον, όλα από το πιάτο του. Χωρίς να μιλήσουν ούτε λεπτό, εκείνος της έφαγε το υπόλοιπο κουνουπίδι, ένα τυροπιτάκι, μια πράσινη γεμιστή ελιά και την τυροκροκέττα που με κόπο η Ντέμπορα είχε καταφέρει να αποσπάσει απο το πηρούνι του χοντρού Ελβετού που την ακολουθούσε στον μπουφέ. Αφού τα έφαγαν αυτά όρθιοι, κάθισαν λίγο στον μεγάλο δερμάτινο ξεφτισμένο καναπέ, ανάμεσα σε τρεις εργαζόμενες που περίμεναν τους εργοδότες τους, να γνωριστούν.
Κανείς μας δε γνωρίζει τι είπαν σε εκείνον τον καναπέ, αφού όταν το γκρουπ των εκδρομέων από τη βόρεια Ελλάδα εισέβαλε στο ξενοδοχείο, είχαν πια φύγει. Ο πιο παρατηρητικός της παρέας, περιορίστηκε να διαπιστώσει:
-Ρε μαλάκες που είναι τα σπαράγγια;
(Αφιερωμένο στους κ.κ.ΚΚΜοίρη, Κοπολόσο, ηδδ345φ και Σπαι, στα λαχανικά τους, και σε όλες τις σουρεαλίστριες Βουλγάρες των νοτιοανατολικών Βαλκανίων. Η φωτογραφία είναι ευγενική ΜΗ προσφορά του κ.ηδδ345φωτιέςβγάζειαπταυτιά)
(Και συμπαθάτε με, αλλά αυτες οι γιορτινές μέρες δε σου αφήνουν χρόνο να ξεγιορτάσεις κανα ποστ, τελικά...)

buzz it!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και να σκεφτείτε ότι ούτε καν είχαν πλύνει τα χέρια τους,μιας και το σαπούνι κείται ακόμη στο πάτωμα του χαμάμ-κανείς δεν τόλμησε να σκύψει και να το σηκώσει!

Σελιτσάνος.

Ανώνυμος είπε...

Ώστε υπάρχουν σουρεαλίστριες Βουλγάρες. Τώρα κατάλαβα τι εννοούσε μία εξ αυτών, όταν κάποτε μου είπε με πολύ αυστηρό ύφος: Θα σε κάνω Νταντά! Εκείνη την εποχή βεβαίως δεν έβγαζα φωτιές από τ’ αυτιά μου.

Ευχαριστώ για την αφιέρωση. :)

Ανώνυμος είπε...

αυτή η εκκλησία δεν υπάρχει πια, αβάσταχτα τα λειτουργικά έξοδα ...

αποφασίσαμε να κάνουμε κατηχήσεις κατ' οίκον

υ.γ. άμα βρείτε εσείς μπριος σολωμού σε βουλγάρικο ξενοδοχείο παραμονές διακοπών Χριστουγέννων, εγώ θα καταπιώ δέκα σπαράγγια αμάσητα

υ.γ. ο Nigel και η Deborah θα ναι περήφανοι για σας

Nomad είπε...

Σελιτσάνε,

αυτό έλειπε!

:)))

ηδδ345φ,

προφανώς αυτή ήταν ντανταίστρια κι εσείς ακόμα άπειρος στις φωτιές.

:))

κΚΚΜοίρη,

να προσέχετε διότι απαγορεύεται να κανετε κατ οίκον κατήχηση σε πιστούς της ιδίας περιφέρειας. Να καλείτε απο άλλες.



υγ. Τι; δεν εχουν μπριος σολωμού;;; Ε δεν παω!

Spy είπε...

Καιρός φέρνει τα λάχανα
καιρός την Μακρυπούλια...*






*(το πιο σοβαρό σχόλιο που έχω κάνει στη ζωή μου)

wilma είπε...

Πάρα πολύ ωραίο αγαπητέ Nomad. Πρώτη φορά νιώθω το ενδιαφέρον μου έρμαιο μιας πιατέλας σπαραγγιών.
Θα το έβλεπα και σε ταινία πολύ μικρού μήκους.

mamma είπε...

Ολο σπαράγγια βρίσκω μπροστά μου τις τελευταίες μέρες. Θα με κάνετε να αγοράσω μερικά να τα μαγειρέψω

Το τελευταίο ..."να τα μαγειρέψω" ήταν για να μην δημιουργηθεί καμμιά παρεξήγηση χρονιάρες -όπουνάναι- μέρες.

Nomad είπε...

Κατάσκοπε,

ανδρών επι φανών πασα γη μπαφος
(παρομοίως)

Βίλμα,

ευχαριστώ! Αν θες να το μεγαλώσω, να διηγηθώ και πως πήγε εκείνη η νύχτα, θαχει ενδιαφέρον νομίζω, ασε που κανουμε πιο μεγάλη μικρού μηκους ταινία.


Μάμμα,

ομολογώ ότι με βάλατε σε τρυπ γκλαμ λαστ σπαραγγώσεων*





*εορταστικές λάγνες φαντασιώσεις με σπαράγγια

Ανώνυμος είπε...

Πιο σουρεαλιστή κι από τις Βουλγάρες, βρίσκω τον Ελβετό τουρίστα που χριστουγεννιάτικα, τρώει τυροκροκέτες σε χιονοδρομικό θέρετρο της Βουλγαρίας!

(Ντρέπομαι τόσο πολύ που αμέλησα για τόσες ημέρες να επισκεφτώ το μπλογκ σας! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την εξαιρετική αφιέρωση! )