Μπιμπερότοφ

Δεν έχει κλείσει τα 3. -Μαμά, απολύεσαι. Η μαμά έσκασε στα γέλια. Το ίδιο κι ο μπέμπης –κι ας μην καταλάβαινε τι εννοούσε η αδελφή του. Το είχα επισημάνει από τη γέννηση, είμαστε οι σκλάβοι τους και μια μέρα θα μας απολύσουν. -Που το άκουσες αυτό καλό μου; Εκείνη την ώρα δεν απάντησε, αργότερα όμως ακούσαμε τον εργοδότη του Μπομπ Σφουγγαράκη, νομίζω Καβούρη τον λένε, να ξεστομίζει τη μαγική λέξη: -Απολύεσαι. Ξέρω, ο Σφουγγαράκης δεν διαπαιδαγωγεί. Αλλά είμαι κουρασμένος και δεν προφταίνω να ασχοληθώ. Της πήρα και Ντόρα και Τινκερμπελ, της πήρα Νόντι, Μπάρμπι και Μικρή Γοργόνα. Και πλει στέισον αργότερα. Να έχουν να ασχολούνται όσο θα μελετώ τις οδηγίες του Αι-φον. Τι άλλο θέλουν; Όταν τελείωσε ο Σφουγγαράκης τα βάλαμε για ύπνο και συνεχίσαμε να παρακολουθούμε τα γεγονότα ξαπλωμένοι στον καναπέ, τυλιγμένοι στην κόκκινη κουβέρτα. Έλεγαν πως το όραμα των εξεγερμένων παιδιών είναι ένα σκέτο όμικρον, μηδενικό. Τσογλάνια κουκουλοφόροι. Το βράδυ είδα το όνειρο. Είχε αφήσει τα άλλα νήπια στην κατάληψη του παιδικού σταθμού, είχε οδηγήσει το σχολικό ίσια στη μάντρα του σπιτιού μας και την είχε γκρεμίσει. Με κυνηγούσε τριγύρω με μπιμπερότοφ. Φορούσε μια άσπρη κουκούλα με κόκκινα λειριά κι ένα μπλουζάκι σταμπωτό με κόκκινο κύκλο στο στήθος. -Απολύεσαι, μου κραύγαζε πετώντας τα μπιμπερότοφ.
Πόσο γάλα να πήγε χαμένο; Και το δέντρο επέμενε να φουνταλώνει όπως προσπαθούσα να το σβήσω με το ασύρματο χειριστήριο του πλειστέισον.

buzz it!

11 σχόλια:

Xνούδι είπε...

Εγώ είμαι ήδη στο ταμείο ανεργίας :)
Μπορεί να μην διαπαιδαγωγεί ο Σφουγγαράκης, αλλά έναν σουρεαλισμό τον έχει. Δεν πιστεύω να μην έχεις δει την φίλη του που είναι κάστορας και φοράει σκάφανδρο για να κατέβει στον βυθό του Μπικίνι.
(Τώρα τι θες Nomad's tales? Να σχολιάσω το ιπτάμενο Μπιμπερότοφ και τις προεκτάσεις του; Προτιμώ να γίνω Καλαμάρης στη θέση του Καλαμάρη).

Ανώνυμος είπε...

Λέει και κάτι άλλο διδακτικό ο κος Καβούρης:
-Γιατί ανοίξατε-τον ρωτάνε-κι άλλο μαγαζί δίπλα στο δικό σας;
-Μου αρέσουν τα λεφτά!

Ήρθε καιρός που κουρασμένοι από -ισμους το ρίξαμε στους Σφουγγαράκηδες.Και τωρα ήρθε η ώρα να περάσουμε απ΄το ταμείο...

Σελιτσάνος.

xasodikis είπε...

Χειροκροτήματα για το μπιμπερότοφ...

Spy είπε...

Είστε παιδοπροβοκάτορας!
:PPP

Nomad είπε...

Χνου, ως ομοιπαθής τουλάχιστον με καταλαβαίνεις. Αντε να της εξηγήσω τι ειναι αυτές οι φωτιές που εδειχνε μετά η τηλεόραση. (Ναι, η φίλη του σφουγγαράκη έχει πλάκα, ο καλαμάρης όμως είναι ο "νοικοκυρης" των καρτούνς!)



Σελιτσάνε,

δίκιο έχει ο καβούρης κι εμείς καλα να παθουμε. Γιατί κι εμάς μας αρέσουν τα λεφτά. Πολύ μας αρέσουν. Μόνο γιαυτά ξεσηκωνόμαστε να φανταστείτε. Αφού η ευχή μας είναι επι γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία και φουλ ειτς ντι σε όλο τον κόσμο.
(Εδώ που τα λεμε, πααρατηρήσατε τι όμορφη και ζωντανή που φαίνεται η εικόνα των καμμένων σε 46 ίντσες με 1080π ;;;)

:) + ...

Χασοδίκη,

η κόρη μου σας ευχαριστεί και εύχεται την επόμενη δίκη κερδισμένη.

:)

Κατάσκοπε,

και παιδοκόλαξ μη σας πω καμιά φορά. Ανερυθριάστως και εν επιγνώσει. Αλλα παιδονόμος μια φορά δε θελω να γίνω.

:))))

Ανώνυμος είπε...

από σήμερα ο Μπαμπινιώτης μπορεί να συνταξιοδοτηθεί αμετακλήτως

aKanonisti είπε...

Αντε και σας απέλυσαν...
Ποιούς θα προσλάβουν???
Εκεί.. είναι το πρόβλημα...
:-)))

mamma είπε...

"...Αντε να της εξηγήσω τι ειναι αυτές οι φωτιές που εδειχνε μετά η τηλεόραση..."

Δεν θέλω να το παίξω έξυπνη αλλά αν η τηλεόραση ήταν κλειστή όσο η μικρή ήταν ξύπνια, μάλλον δεν θα χρειαζόταν να της εξηγήσετε κάτι.

Εμένα δήλωσε πως θα με σκοτώσει. Έτσι απλά και καθημερινά δήλωσε πως θα μου ρίξει μια βόβα από το 'πλάνο του και θα με σκοτώσει με αίματα. ?????

υγ. Κι εμείς έχουμε κόκκινη κουβέρτα :)))

Ανώνυμος είπε...

Πού τέτοια τύχη!Η τηλεόρασή μου δείχνει εδώ και μήνες με χιόνια και παρά τις παραινέσεις οικείων,φίλων και ειδικών,αρνούμαι κατηγορηματικά να την φτιάξω.Τώρα όμως με βάλατε σε σκέψεις...(να χάνω τέτοιο αριστούργημα δε λέει...).

Σελιτσάνος.

cynical είπε...

Με ανατρεπτικες φιγουρες, Νομαδα, διαπαιδαγωγεις τον μπεμπη. Δεν ξερεις πώς το ΕΣΡ, εδω και καιρο εχει κοψει τον Μπομπ τον Σφουγγαρακη;

Nomad είπε...

kKKMοίρη,

μην το λέτε, έχει να ερμηνεύσει τις νέες εννοιες (πεντακαθαρίδης, αγρια ζαρντινιέρα, θεοσταλτη σφαίρα, εθνική συννενόηση, διεθνής συνομωσία κατα των ΕΛ, κλπ)



Ακανόνιστη,

υποθέτω ότι θα εγκαθιδρύσουν την κομμούνα (αυτοδιαχειριζόμενο στέκι) του Αθενς Κιντεργκάρντεν και θα έχουν αιτήματα οπως πανα ανα δίωρο, 5 σοκολατες την ημερα και διπλες τις Κυριακές, ελεύθερο λάσπωμα ρούχων, λευτεριά στη Ντόρα Εξπλόρερ κλπ



Μαμα

οκ, κλειστή την είχα οντως σχήμα λόγου ηταν, σκέφτομαι ομως οτι αν ήταν 6-7 χρονών πιθανόν να μην ηταν κι οτι σε καθε περίπτωση, μια μέρα θα κληθώ να εξηγήσω αυτό που δεν εξηγείται απο κανέναν μπαμπα. Σα νάναι τώρα με πιάνει ανατριχίλα στη σκέψη ότι θα μου πει "Ε όχι και δεν υπαρχει Αη Βασίλης!!!".

υγ. και η δική σας κειμήλιο της επανάστασης;



Σελιτσάνε,

να σπεύσετε και να αγοράσετε και μπλου ρει καθώς εχω εγκυρες πληροφορίες οτι το νασιοναλ τζεογράφικ κινηματογράφισε με υψηλής ευκρίνειας καμερες τα γεγονότα και θα τα κυκλοφορήσει στη νεα σειρά ντοκιμαντερ ζωολογίας "Εγώ και η φωλιά μου"

Κυνική,

έτσι είμαστε εμείς οι επαναστάτες της μεσης ηλικίας. Αγοράζουμε τομ σώγιερ σε ντιβιντι και μπαλωμένα παπούτσια απο έβενο για το τζάκι.

:ΡΡ