Το κόκκινο μάγουλο

Αν κάποιος πιστεύει στο Θεό, ο Θεός δεν μπορεί να κάνει 37 βαθμούς Κυριακή εκλογών χωρις λόγο.
Αν κάποιος πιστευει στην Ευρωπαική Αριστερά, η αποχή στρεφεται εναντίον της επειδη ενώ έχει κάθε εφόδιο της εποχής να προβάλει ένα πραγματικά νέο όραμα και να αναδείξει επιτέλους τα αδιέξοδα του ασύδοτου υπαρκτού καπιταλισμού, εκείνη αναλίσκεται (ξανά...) σε ισορροπίες γκρουπούσκουλων, επαναστατική γυμναστική και κενή ρητορεία.
Αν κάποιος πιστεύει ότι ο υπαρκτός σοσιαλισμός αξίζει δεύτερη ευκαιρία, ένα μπανάκι θα τον κάνει να το σκεφτεί πιο ψύχραιμα.
Αν κάποιος πιστεύει στον Καρατζαφέρη τι να πω, ας τονίζει την αποχή στην παραλήγουσα.
Αν κάποιος στη Χρυσή Αυγή, ας αγοράσει τα άπαντα της μυθολογίας Κθούλου για τρελές αναγνώσεις κάτω απο τη μαυρη ομπρέλα θαλάσσης.
Αν κάποιος πιστεύει στον Γιώργο δε λέω, συμπαθής είναι ο άνθρωπος, παλεύει σκληρά να αποδείξει ότι δεν είναι σκιά του μπαμπά, τίμιος μου φαίνεται, αλλά κι ο Κώστας τίμιος μου φαίνεται, παλεύει σκληρα να αποδείξει ότι δεν είναι σκιά του θείου, απόδειξη η κούρασή του, κι ενόσω αυτοί οι δυό παλεύουν με τα φαντάσματα, κάποιοι άλλοι κυβερνάνε και λυμαίνονται τον τόπο.
Αν κάποιος πιστεύει στον Τρεμόπουλο, Τρεμόπουλε προχώρα κι έρχομαι, αλλά φίλε, η εποχή που προκαταβολικά εμπιστευόμασταν τηις αγνές προθέσεις ετελείωσε, γιατι κι ο δρόμος με τις αγνές αυτές προθέσεις μας οδήγησε στα καζάνια.
Αν κάποιος πιστευει Παπαθεμελή, Μάνο δικαιωμά του, εδώ δεν έχω επιχείρημα, φανταστείτε μόνο την περίπτωση να μας κυβερνούσαν
Αν κάποιος πιστεύει στον Κατέλη, Λεβέντη,κλπ ας ψάξει λίγο το χιούμορ του.
Αν κάποιος πιστεύει στο Λευκό, να διαβάσει το Περί Φωτίσεως του Ζοζέ Σαραμάγκου κι ας το ρίξει δαγκωτό και με 2 χέρια, αλλα μην το χάσεις μετά το μπανάκι φίλε.
Στην παρανοική μας εποχή, η απόλυτη αδιαφορία που εκφράζει η αποχή, ταυτίζεται με την απόλυτη αγωνία του ολοφάνερου κενού, που επίσης εκφράζει η αποχή. Και το Λευκό, για όσους επιθυμούν το ίδιο μήνυμα δια της συμμετοχής.
Δεν είναι δικό μου θέμα, δεν είναι κανενός μας θέμα, να αποκωδικοποιήσουμε τι από τα δύο εκφράζει περισσότερο μια ενδεχόμενη πρωτοφανής αποχή κι ένα μεγάλο ποσοστό Λευκών.
Αντιθέτως είμαι σχεδόν βέβαιος ότι το μήνυμα θα αποκωδικοποιηθεί σωστά, αλλά θα αναμεταδοθεί διαστρεβλωμένο επίτηδες. Εσείς όχι;
Αλλά δε με νοιάζει πια.
Αν το μηνυμα έχει πραγματικά τη δύναμη της μπούφλας, θα φανεί στο κόκκινο μάγουλο.
Μόνη μπουφλική δύναμη στις Δημοκρατίες, είναι να καταλάβει πολύς λαός ότι τον δουλεύουν κι ότι το μικροσυμφέρον του δεν είναι αυτό που του τάζουν τα κομματόσκυλα, αλλα ταυτίζεται με το γενικό συμφέρον μιας τίμιας και οραματικής διακυβέρνησης.
Η άρνηση του ύψιστου δημοκρατικού δικαιώματος δεν σημαίνει για μένα ασέβεια, αλλά αντιθέτως, απόλυτο σεβασμό στη Δημοκρατία. Στην οποία είτε δεχομαστε εξ ορισμού πως δεν υπάρχουν αδιέξοδα, είτε δεν είναι Δημοκρατία. Θα μου πεις, τώρα είναι;
Καλα μπάνια και καλό καλοκαίρι.
ΥΓ. Συγχωρήστε τις εξαφανίσεις του υποφαινομένου, λόγοι πάνω απο βλογς (ουαου! ) με αναγκάζουν να μην μπαίνω συχνά για λίγο καιρό.

buzz it!

18 σχόλια:

ΙΩΑΝΝΑ είπε...

"Αν κάποιος πιστευει στην Ευρωπαική Αριστερά, η αποχή στρεφεται εναντίον της επειδη ενώ έχει κάθε εφόδιο της εποχής να προβάλει ένα πραγματικά νέο όραμα και να αναδείξει επιτέλους τα αδιέξοδα του ασύδοτου υπαρκτού καπιταλισμού, εκείνη αναλίσκεται (ξανά...) σε ισορροπίες γκρουπούσκουλων, επαναστατική γυμναστική και κενή ρητορεία".

..................
Tι να πω τώρα;...
ότι αυτά ακριβώς σκέφτομαι κι εγώ;

Αλλά τα ίδια όμως;

Ωστόσο την Κυριακή θα ψηφίσω και νομίζω ότι και αυτή τη φορά καθώς θα διπλώνω το ψηφοδέλτιο για να το βάλω στον φάκελλο, θα αισθάνομαι πάλι εκείνη τη συγκίνηση να πω(;)της πρώτης φοράς που ψήφισα.

Κι ας ξέρω πως "τίποτα (;) δεν έχει αλλάξει και τίποτα δεν είναι όπως παλιά".

"Μένει όμως ακόμη ένα πείσμα που δεν είναι συνήθεια μονάχα".

Καλή ψήφο Νομάδα!

Σελιτσάνος είπε...

"Θα πάω κι ας μου βγει και σε κακό."

Spy είπε...

@ Σελιτσάνος:
Κύριε, είστε πολύ θαρραλέος τελικά!

aKanonisti είπε...

Ηρθε η μέρα που συμφωνούμε 1000%!!!
Wowowoowowwoooo!!!!!

Τα γκρουπούσκουλα και τα υπόλοιπα γνωστά σε όλους κακά της αριστεράς... δεν έχουν καμία σημασία...

Το πιο βασικό είναι κάποτε να αποκτίσουμε πολιτική παιδεία...

Οταν γίνει αυτό...τα γκρουπούσκουλα και οι αλήτες.. θα πάνε να βρούνε τους υπόλοιπους...

:-)))

Valisia είπε...

Γεια σας!

Πέρασα να πω ένα γεια,να πιω την λεμονάδα μου και να σας αφήσω το ψωμί και την εφημερίδα.

Χαίρετε!

Υ.Γ:Γίνονται εκλογές;Όλη η βλογόσφαιρα έχει ξεσηκωθεί.Μάλλον στην φαντασία μου είναι ε;

island είπε...

Αγαπητέ κύριε Νομάδα. Αυτό με την αποχή είναι λίγο μυστήριο τρένο δεν νομίζετε; Θα έπρεπε να δούμε ποιοί έκαναν αποχή; Οι ελληναράδες που πάνω από τον φραπέ και την ξάπλα στην παραλία δεν βάζουν τίποτα άλλο; Οι απολυμένοι όλον αυτόν τον καιρό που δεν έχουν κόμμα να τους καλύπτει μα κυρίως να τους στηρίξει; Ποιοί είναι αυτοί της αποχής; Γιατί μιλάμε για 47%(κοντά στο 37% το πραγματικό ποσοστό). Και με το να δούμε ποιοί είναι αυτοί τότε θα δούμε και τα κίνητρα της αποχής. Το χαστούκι δηλαδή αν είναι μπούφλα ή αν είναι χτύπημα στην πλάτη του κάθε καραγκιόζη που κάθεται στα έδρανα της βουλής και νομίζει πως έχει πιάσει τον παπά από τα αρχίδια.

Niemandsrose είπε...

"Η άρνηση του ύψιστου δημοκρατικού δικαιώματος δεν σημαίνει για μένα ασέβεια, αλλά αντιθέτως, απόλυτο σεβασμό στη Δημοκρατία. "

Προσκυνώ τη χάρη σου νομάντ μου
σκύβω το κεφάλι στ' αποφθέγματά σου
και δοξάζω νομάντ μου τα πόστια σου.

Γιου εξίστ!

Nomad είπε...

Γεια σας και συγνώμη για την καθυστέρηση,

Ιωάννα,

τελικά συγκαταλέγομαι μεταξύ εκείνων που προτίμησαν την παραλία. και δεν το μετανοιώνω. Στερώντας μια ψήφο απο το κόμμα που θα ψήφιζα αν δεν είχε εξελιχθξεί σε κάτι που δεν μπορώ να ψηφίσω, δεν "χτύπησα" βεβαια τον δικοματισμό αλλα την αλλαζονεία μιας οπισθοδρόμησης που όφειλε να είναι πρωτοπορία. Πολύ χαίρομαι που αγνοείται ο Αλαβάνος κι ο Τσίπρας δεν ξερει τι να κάνει κι όλοι αυτοί οι τύποι ψαχνονται να δουν απο που τους ήρθε. Γιατί μονο έτσι, ψάχνοντας, μπορεί και να το βρουν -λεμε τωρα. Μέχρι να μου αποδείξουν ότι υπαρχει ακόμα μέσα τους μια στάλα όραμα κι οχι μονάχα δίψα εξουσίας θα παραμένω συμπαθών, αλλα ανενεργός. Εαν επιθυμούν να με ξαναμαντρώσουν, δεν έχουν παρά να μου αποδείξουν ότι το εν λόγω μαντρί διαφέρει απο τα άλλα. Εαν όχι δεν πρόκειται να ξαναψηφίσω στη ζωή μου, εκτός κι αν βρεθεί αλλος σχηματισμός στον οποίον θα πιστέψω. Τελος η ψήφος για την ιδεολογία. Στο εξής η ιδεολογία μου είναι "αν δεν με πείσεις ότι αξίζεις την ψήφο μου, είμαι πεπεισμένος ότι το μπανιο του λαού δε στερεί από τη δημοκρατία αλλά απο την αναξιοπιστία"

:)

Σελιτσάνε,

και τώρα;

:)

Κατασκοπε,

φίλε καθε ευτυχία. Ελειπα, θα περάσω να στα πω και στο δικο σου βλογ. Να τις προσέχεις.

:)

Ακανόνιστη,

ναι, αλλα δε σε βρήκα στην παραλία να σε κανονίσω




Βαλίσια,

παρακαλώ, θελω κι εγω λίγη λεμονάδα

:)


Νησιώτη,

στον παραξενο κόσμο μας, προτιμώ να συγχρωτιστώ με αυτόν που περιγράφεις παρά με τον πολιτικάντη που κάνει στην πραγματικότητα το ίδιο με χρυσό καλαμάκι, μεταμφιεσμένος σε πατέρα του έθνους. Δε με νοιάζει το ίδιο που η αποχή συναποτελείται απο τους σταρχίδιαμαν και τους σκεπτικιστές της ψήφου, αυτή η ετερογένεια μου φαίνεται υγιέστερη απο την ομοιογένεια αναμεσα σε ΛΑΟΣ και ΚΚΕ πχ ως πολιτικών δομών και εκφραστικών μέσων που χρησιμοποιούν για να με πείσουν.
Το σκαμπίλι είναι εμφανές στα μαγουλα ολονών τους φίλε, ακόμα και που δεν το κατανοουν, αυτό φαίνεται. Γνωρίζουν οι τύποι αυτοί πλέον ότι ο μισός λαός τους σιχαίνεται κι ο άλλος μισός τους ψηφίζει με μισή καρδιά (όσους ξερω που ψήφισαν έτσι ψήφισαν, ασχετα με το τι ψήφισαν)Ως τωρα το υπεθεταν, τωρα το ξέρουν. Συνεπώς η αρνηση της ψήφου ισοδυναμεί με ψήφο διαμαρτυρίας. Και αν σε αυτό το μήνυμα έχω συνεργό τον αδιάφορο με τη φραπεδούμπα δεν με ενοχλεί, τουλαχιστον επιτέλους η αδιαφορία του εξαιτίας μου/μας, μπορεί να μετασχηματιστεί σε δράση.

:)

Νιμανροζ,

μη μου ζητήσεις να τα φτιάξουμε όμως, διότι σε πρόλαβε η Πετρούλα. Κατα τ αλλα ευλόγησον.

Σελιτσάνος είπε...

Εγώ ψήφισα,εσείς δεν ψηφίσατε.Είμαστε και οι δύο αναγκαίοι,αλλά όχι ικανοί.Μετεκλογικές αναγνώσεις αρνούμαι να κάνω.Ο καθένας πήρε αυτό που του αξίζει είτε λέγεται κοινωνία είτε πολιτικό σύστημα είτε ένα έκαστο κόμμα.Συμφωνώ με την πολιτική σας αγωνία-έτσι σκέφτομαι κι εγώ.Απλώς όταν τρυπάει το λάστιχο του ποτίσματος εσείς το πετάτε κι εγώ πολεμάω με σελοτέιπ να σταματήσω τη διαρροή.Το σίγουρο είναι ότι χρειαζόμαστε καινούργιο λάστιχο ποτίσματος αλλιώς τα λουλούδια μας θα ξεραθούν.

Nomad είπε...

Aaaaa,

ναστε καλά κ.Σελιτσάνε, μου θυμισατε οτι πρέπει να ποτίσω απόψε!!!!

:ΡΡΡΡ

(τι να λεμε τωρα, εδώ που καταλήξαμε ποιο λαστιχο και ποια μονωτική, μια βροχή κι αν μας σώσει)

:)

ΙΩΑΝΝΑ είπε...

Και τώρα τι να πω;...

Εάν είχατε πει:
"Πήγα παραλία γιατί έτσι ήταν καλύτερα" θα είχα κάτι να πω (όχι που δε θάχα).

Αλλά έτσι που το θέσατε δυσκολεύομαι στην απάντηση(εξάλλου σε μεγάλο βαθμό έτσι σκεφτόμουν κι εγώ).

Παρόλα αυτά ακόμη δεν είμαι σίγουρη για το τι είναι αυτό που ποτέ δεν με έκανε να σκεφτώ πως θα απέχω.

Ισως μία ενοχή μου ότι είναι το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω απέναντι σε αυτά που θέλω και θα ΄πρεπε.

Ίσως ότι αυτό που εγώ έχω ως διακριτική ευχέρεια σήμερα (το δικαίωμα της ψήφου) άλλοι το στερήθηκαν και το διεκδίκησαν και προς "χάριν μας", των επόμενων από αυτούς γενεών.

Πάντα πίστευα πως το λιγότερο, αλλά στ' αλήθεια το λιγότερο, που έχει να κάνει ένας πολίτης είναι να ψηφίσει.

Τα υπόλοιπα : πορείες, απεργίες, διεκδικήσεις, ενήμερωση και βαθιά γνώση θεμάτων και πλευρών της πολιτικής , οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου τα αφήνουν οι περισσότεροι στους πιο ενεργούς πολίτες.

Καθώς και για εκείνους που έχουν το κουράγιο και την αντοχή να το κάνουν.

Δεν είμαι καθόλου σίγουρη για το σύνολο του κόσμου και τις αιτίες που τον έκαναν να απέχει από την ψήφο.

Υποψιάζομαι όμως ότι η χρόνια αποστασιοποίηση από τα πολιτικά πράγματα και από την πεποίθηση πως τα πράγματα αλλάζουν και με την δική μας δράση οδηγεί τελικά και στην άποψη ότι τίποτα δεν γίνεται.

Είπατε:
"Μέχρι να μου αποδείξουν ότι υπάχει ακόμα μέσα τους μια στάλα όραμα κι οχι μονάχα δίψα εξουσίας θα παραμένω συμπαθών, αλλα ανενεργός."


*'Εχετε σκεφτεί ότι με αυτόν τον τρόπο καθιστάτε "αυτούς που πρέπει να σάς αποδείξουν" ως τους αρμόδιους να αποδείξουν, να δείξουν κλπ. και εσάς σε ρόλο παρατηρητή;
Και ίσως και λίγο αφημένου στη δική τους "φώτιση";

*Κάποιες φορές το όραμα είναι τοοοοοσο μεγάλο που μπροστά σε αυτό δεν υπάρχει καν η πραγματικότητα και το τώρα.
Και αυτό είναι για μένα το πρόβλημα για τον πολιτικό χώρο που ναι με την ψήφο μου "στήριξα".

Ακούστε τώρα ένα τραγούδι που θυμήθηκα αμέσως μετά τα εκλογικά αποτελέσματα:
http://www.youtube.com/watch?v=K7cUycDaY5c

Nomad είπε...

Ιωαννα καλή μου, ας μην αφφήνουμε το ρομαντισμό να μας παρασύρει. προφανως κι εγω κι εσεις κι ο αδιαφορος του φραπε ακόμα, θα εγερθούμε και θα τα κανουμε λαμπόγυαλα αν καποιος επιχειρήσει να μας ξαναφαιορεσει αυτό που κερδισαν οι προγονοί μας, την ψήφο.
Το ερώτημα εδω ομως είναι τι ψηφίζουμε. Οχι αν είναι καλο και αγιο να ψηφίζουμε.
Κουραστηκα να ψηφίζω το λιγότερο κακό. Δεν υπαρχει κατι καλο. Δεν ψηφίζω, τελος. Επιλογή μου είναι. Δεν αποκλείω αλλους απο την ψήφο, τη σέβομαι, πιθανοτατα στις εθνικές θα παω εστω κι αν ρίξω λευκο η ακυρο, αλλα ας μην τρελαθούμε κιόλας με τα πλασματα αυτά -επιεικώς- που θελουν να εχουμε εμείς τύψεις επειδή αυτοί είναι παλιανθρωποι. Ε οχι.
Και ναι κυρία Ιωαννα, εγω είμαι ο κυρίαρχος λαος, αρα ναι, θα ειμαι παρατηρητής κι αν δε με πείσει ο χ αλαβανος οτι αξίζει την ψήφο μου θα παρει τ @@ μου.
Τελος οι αγαθοεργίες. Κείνται μαζί με τα κλεφτα του λαού, έχουνε γίνει πισίνες στα σπίτια τους.

Φτανει λεμε. Απλα φτανει.
Κι αν δεν το καταλαβαν ηδη, θα το καταλαβουν στο μπαχαλο των εθνικων, οταν δε θα μπορεί κανείς να κυβερνήσει ετσι οπως πανε.

Και τοτε μη μου πειτε οτι ολιγορτώ. Το κοστος κι εγω θα το πληρώσω.

Αλλα συγνωμη, συμμετοχή σε αυτό το κουκλοθέατρο δεν απέχει απο τη συνενοχή.
Χωρις να θελω να πω οτι ο Σελθιτσάνος είναι συνενοχος, η γνωμη μου ειναι οτι εχουμε φτασει στον καιρό της μπουφλας και της αρνησης. Μονο ετσι ισως νογήσουν, αλλιως δεν.

:)

Nomad είπε...

Δηλαδή συγχωρέ3σετε με, αλλα εχω εκνευριστεί.
Τι να ψηφίσω; Αυτούς που αφήνουν τους κλεφτες να φύγουν και συλλαμβάνουν τα παιδιά τους;
Αυτούς που κλείνουν τη Βουλή για να μηξν τιμωρηθεί ποτέ κανείς;
Τη Λαική δεξιά που εν αγνοία της (στην καλύτερη) φλερτάρει με την ακροδεξιά, του καρατζαφέρη;
Το γιώργο που δεν ειπε μια λεξη προχτες για την αποχή και γελαγε ο μουστακης του σα να είχε μολις εκλεγεί πρωθυπουργός; Δηλαδή ο γιωργος δε θαχει πια μαζί τον παγκαλο που στα ιμια εμαθε οτι μας την επεσαν απο την τηλεόραση; Δε θαχει ολα εςκείνα τα καλοπαιδα του σημίτη που εκαναν τη χωρα τζόγο με το χρηματιστήξριο ταα πηραν κι εφυγαν;

τι να ψηφίζω αναθεμά με; Το ΚΚΕ που αποκατεστησε τη μνημη του σταλιν το 2008 τχζίζους κραιστ σουπερ σταρ?

Τον αλαβανοτσιπρα που εξξόρισε την ανανεωτική αριστερα, τον κουβελη κι οτι σώφρονες ανθρωπους υπηρχαν στα βουνα της πολιτικής; και που χαιδεψαν οντως τ αυτιά των παιδιών στην εξεγερση, αντι να τους πουν οτι δε γίνεται επανασταση με κουκουλα κι εφεραν τους νοικοκυραίους σε αμηχανία κι αμυνα εναντίον τω ν ιδιων των παιδιών τους; κι εκαναν τη δεξιά να φερνει νομους που κυνηγανε τις κουκουλες, μα τοσο καραγιοζηδες ειμαστε ολοι πια;

τι ιωαννα μου; τον τρεμοπουλο; για ψαξεξ λιγο στο παρελθόν των οικολογων (αλλα απλα περίμενε να δεις το μελλον)

τι; το χρυσαυγίτη με τη σβαστικα; τους γραφικους λεβεντη και βεργή; το ΜΛ-ΚΚΕ η το ΚΚΕ-Μλ?

Ε?

ΠΟχι ρε παιδα. Για μενα τελος το πανηγυράκι αυτό.
Αν υπαρξει καποτε καποιος που με πείσει οτι εννοεί οσα λεει κι οτι εχει τουλαχιστον προθεση τιμιότητας κι ενα τεκμήριο σοβαρότητας, εδώ είμαι.

αλλιως ειλικρινα δε με νοιαζει ποιος κυβερνάει,κι αν ειναι το πασοκ η η νδ. μου κανει το ίδιο. εντελως ομως.

Nomad είπε...

υγ. ξεχασα να σας ευχαριστησω γιαα το γιουτιουμπι. Οντως, οι μερες που δικαζουν...

ΙΩΑΝΝΑ είπε...

"Τον αλαβανοτσιπρα που εξξόρισε την ανανεωτική αριστερα, τον κουβελη κι οτι σώφρονες ανθρωπους υπηρχαν στα βουνα της πολιτικής; και που χαιδεψαν οντως τ αυτιά των παιδιών στην εξεγερση, αντι να τους πουν οτι δε γίνεται επανασταση με κουκουλα κι εφεραν τους νοικοκυραίους σε αμηχανία κι αμυνα εναντίον τω ν ιδιων των παιδιών τους; κι εκαναν τη δεξιά να φερνει νομους που κυνηγανε τις κουκουλες, μα τοσο καραγιοζηδες ειμαστε ολοι πια;"
.......

EXETE ΔΙΚΙΟ.
Πως να σάς το πω αλλιώς;
Το τραγούδι αυτό του Σαββόπουλου (με δεύτερη φωνή την Αλκηστη Πρωτοψάλτη) από την περίφημη "ΡΕΖΕΡΒΑ", ναι είναι πολύ ωραίο και επίκαιρο μετά από 30τόσα χρόνια.

Ίσως εσείς συμφωνείτε και με την οπτική του παρουσίαση.
Εγώ ακόμη διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.
Τι να κάνω; αμετανόητα "ρομαντική";

http://www.youtube.com/watch?v=yYlMcVhahz8

΄Ισως γιατί εμένα μου αρέσει και το:
http://www.youtube.com/watch?v=FjE8
lUrrUfI

που σημαίνει ότι κάποιες φορές "αναγκάζομαι".... "να ζω με ό,τι περίσεψε από ένα σκάρτο ποίημα"

ΙΩΑΝΝΑ είπε...

Επανορθώνω για το δεύτερο τραγούδι:
http://www.youtube.com/watch?v=FjE8lUrrUfI

Σελιτσάνος είπε...

@nomad(αυστηρώς προσωπικόν):

Όλο λέτε ότι δεν μπορείτε να σχολιάσετε.Κοιτάξτε εδώ κάτι μυστήρια πράματα:

http://selitsanos.blogspot.com/2009/05/blog-post_25.html#comments

(Πρωτόγονο concept αλλά έχει πλάκα!)

Ανώνυμος είπε...

Jackpot City Casino Site ᐈ Review for 2021
Jackpot City Casino Online offers a large selection of fully-licensed slot games from the top providers, including progressive jackpots,  Rating: 카지노사이트luckclub 3 · ‎Review by LuckyClub